• home
 • video
 • pas verschenen

  Mercedes: "Hamilton en Rosberg moeten waarden van team respecteren"

  Lewis Hamilton en Nico Rosberg willen van geen wijken weten.

  Na de aanrijding tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton in de GP van Oostenrijk heeft Formule 1-renstal Mercedes zijn gedragscode aangescherpt: "We hebben drastischere afschrikkingsmaatregelen genomen om contact tussen onze wagens te vermijden."

  Tijdens de GP van Oostenrijk afgelopen weekend reden Mercedes-ploegmaats Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar al voor de tweede keer in amper twee maanden tijd aan. Ook in de GP van Spanje sleurden ze elkaar al de dieperik in (zie: Lees ook).

  Aan dat haantjesgevecht wil Mercedes nu paal en perk stellen. Er worden nog geen teamorders doorgevoerd, maar de interne gedragscode wordt wel verscherpt.

  "Gepassioneerde racers als we zijn, willen we hen zien racen, en dat willen de fans ook", luidt de mededeling van de F1-renstal. "Die vrijheid gaat wel gepaard met de plicht om de waarden van het team te respecteren."

  De werkelijke toedracht van de extra maatregelen werd niet toegelicht. "We vertrouwen erop dat onze coureurs de situatie op de baan juist zullen inschatten. Indien ze de gedragscode niet naleven, kunnen we al laatste redmiddel nog teamorders uitvaardigen."

  In de Britse GP, die komend weekend op het circuit van Silverstone verreden wordt, kunnen WK-leider Rosberg en naaste achtervolger Hamilton meteen hun goede wil tentoonspreiden.

  Lewis Hamilton is bereid om teamorders op te volgen:

  Bekijk hier nogmaals de Mercedes-aanrijding in Oostenrijk...

  ... en de crash twee maanden geleden in Spanje: