• home
 • video
 • pas verschenen

  Gefrustreerde Theuns: "Ik ben ontgoocheld"

  Theuns mocht wel al blij zijn met twee plaatsen in de top vijf.

  Edward Theuns reed vandaag opnieuw naar een plaats in de top tien, maar toch was de ontgoocheling groot bij de Gentenaar. "Als je twee keer top vijf hebt gereden, dan wil je meer. Ik ben heel ambitieus en ik koers om te winnen."

  Theuns was na afloop van de etappe ontgoocheld, in die mate dat hij zelfs voorbij Renaat Schotte reed. De renner van Trek-Segafredo had naar eigen zeggen afkoeling nodig en blikte iets later op de avond terug op zijn etappe.

  "Jasper Stuyven en Gregory Rast hebben enorm hard voor me gewerkt in de finale, maar opeens liep het mis", begon Theuns zijn verhaal.

  Er kwam een renner van Katjoesja tussen mij en Jasper fietsen. Hij begon te duwen waar er niet geduwd moest worden. Ik kwam op 600 meter vol in de wind te zitten en dan weet je dat je verloren hebt."

  "Er wordt altijd door de oudere renners gepraat over respect in het peloton, maar als zij ons ook niet respecteren dan houdt het op. Respect moet van twee kanten komen. Het is bovendien een ongeschreven regel dat je niet gaat wringen tussen twee ploegmaten die wiel in wiel zitten."

  Theuns wil zich ook niet verschuilen achter zijn gebrek aan ervaring. "Het is inderdaad nog mijn eerste Tour en het blijft een leerproces. Maar als je drie keer top tien rijdt, dan wil je meer. Ik ben ambitieus en ik koers om te winnen. Het is ontgoochelend als de dingen verkeerd gaan in de sprint, zeker als het niet eens je eigen fout is."