• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Mooiste moment uit mijn carrière"

  Voor Van Avermaet komt met de gele trui een kinderdroom uit.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Voor Van Avermaet komt met de gele trui een kinderdroom uit.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet heeft met zijn overwinning in Le Lioran een dubbelslag beet. De Belg van BMC was de sterkste renner uit een lange vlucht en bekroonde zijn inspanningen met de dagzege en de gele trui. "Het is een droom die uitkomt", wist Van Avermaet na de aankomst.

  "Dit is het mooiste moment uit mijn carrière. Iedereen droomt van de gele trui, maar ze is zo moeilijk te pakken. Ik probeerde het in de tweede etappe, maar dat mislukte. Vandaag wist ik dat er nog een kans lag, ik ben blij dat alles eens samenvalt."

  "Thomas en ik waren de sterkste renners in de ontsnapping. Toen de rest niet wou meewerken, maakten we de koers hard. Eigenlijk hebben wij met zijn tweeën die grote voorsprong bijeengesprokkeld."

  Van Avermaet legde ook uit waarom hij van medevluchter Thomas De Gendt wegreed. "Ik wou op zeker spelen en niet met hem naar de finish rijden. De laatste klim was niet zo superlastig en daarom demarreerde ik weg op die steile strook ervoor. Het is leuk dat Thomas met de bergtrui een mooie troostprijs op zak heeft."

  Dat hij nu morgen een hele dag in de gele trui mag rondrijden, stemde Van Avermaet uiteraard tevreden. "Vorig jaar won ik al een rit, nu doe ik hetzelfde en krijg ik daarbovenop nog eens de gele trui. Ik ga ervan genieten."

  Voor Fleur en Stig Broeckx

  Van Avermaet nam ook de tijd om zijn zege op te dragen aan twee personen in het bijzonder. "Deze is voor mijn dochter Fleur, ze liet vorig jaar lang op zich wachten en daardoor won ik nog voor haar geboorte. Nu wil ik mijn zege uiteraard opdragen aan haar."

  "Maar deze zege is er evengoed ook een voor Stig Broeckx en zijn familie. Ik was na de tweede etappe nog ontgoocheld, maar eigenlijk mag dat niet als je beseft dat Stig nog altijd vecht voor zijn leven. Ik mag blij zijn dat ik hier ben. We staan soms niet genoeg stil bij de dingen."