• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi gaat in beroep tegen celstraf van 21 maanden

  Moet Lionel Messi ook effectief achter de tralies?

  Lionel Messi is door het Spaanse gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden. De Barcelona-speler stond terecht wegens belastingfraude. Ook Messi's vader is veroordeeld. De familie Messi besliste snel om beroep aan te tekenen.

  Lionel Messi en zijn vader Jorge zijn al een tijdje verwikkeld in een juridisch gevecht met het Spaanse gerecht. Ze worden verdacht van fiscale fraude en zouden ruim 4 miljoen euro aan belastingen ontdoken hebben door fictieve bedrijven op te richten in belastingparadijzen.

  De rechtbank heeft Messi en zijn vader nu schuldig bevonden. Ze krijgen allebei een celstraf van 21 maanden. Lionel Messi moet ook een boete betalen van 2 miljoen euro, vader Messi moet 1,5 miljoen euro ophoesten. Het verdonkeremaande geld hadden ze al terugbetaald.

  Enkele uren na de straf maakten de advocaten van Messi al bekend dat ze in beroep gaan. Lionel Messi heeft ook altijd verklaard dat hij niet op de hoogte was van de financiële constructies.

  Hoe dan ook lijkt de kans klein dat Messi en zijn vader ook effectief achter de tralies zullen belanden. Voor celstraffen onder de twee jaar is een probatiestraf mogelijk, zeker als je nog geen strafblad hebt.