• home
 • video
 • pas verschenen

  Cristiano Ronaldo beent Platini bij als EK-topscorer aller tijden

  Ronaldo liet het net al negen keer trillen op EK's.

  Met zijn kopbaldoelpunt in de halve finale tegen Wales is Cristiano Ronaldo weer een record rijker. Met negen goals op Europese kampioenschappen evenaart hij ex-UEFA-voorzitter Michel Platini. Of hij Platini lang naast zich zal dulden, is nog maar de vraag.

  Cristiano Ronaldo en het verpulveren van statistieken, het is een match made in heaven. Twaalf jaar geleden, op het Europees kampioenschap in zijn thuishaven, begon Ronaldo aan zijn illustere reeksje EK-goals.

  Zowel in de eerste groepsmatch tegen Griekenland als in de halve finale tegen Nederland was CR7 trefzeker. Vier jaar later, op het EK 2008, hield hij het met één doelpunt iets bescheidener, om in 2012 weer potten te breken met drie rozen.

  Op deze editie van het Europees kampioenschap blijft Ronaldo zijn statistieken verder opvijzelen. Zijn twee goals tegen Hongarije en zijn doelpunt vanavond tegen Wales bezorgen hem een (gedeeld) plaatsje in de geschiedenisboeken.

  Met negen doelpunten doet hij momenteel even goed als Michel Platini, die al zijn EK-doelpunten voor Les Bleus scoorde op het EK 1984. Het blijft afwachten hoelang Ronaldo Platini naast zich duldt. Tot zondag?

  Nog een afsluitende statistiek om van te duizelen: in totaal zit de Portugese superster al aan 61 goals in 132 interlands.