• home
 • video
 • pas verschenen

  Coquard over millimetersprint: "Kittel won dankzij zijn lange armen"

  Het verschil: 28 millimeter.

  28 millimeter: dat was volgens L'Equipe gisteren het verschil tussen de eerste en de tweede plaats. Bryan Coquard, die op de meest ondankbare plaats eindigde, blijft strijdvaardig. "Ik laat mijn schouders niet hangen", zegt de Fransman.

  Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) en Bryan Coquard (Direct Energie) waren gisteren de hoofdrolspelers in een bloedstollend sprintduel. Voor de tweede dag op rij moest de fotofinish de beslissing brengen: Kittel won, zij het met een verschil van slechts 28 millimeter.

  "Ik ben nog nooit zo dicht bij een Tour-zege geweest", vertelde Coquard aan de Franse sportkrant L'Equipe. De kleine Fransman probeerde na de aankomst de hulp van enkele sportgoden in te roepen, zonder resultaat.

  "Ik ben nog jong, maar ik ben een winnaar. Ik wil dit jaar echt winnen in de Tour. Ik kom er steeds dichter bij, maar ik had zo graag mijn armen in de lucht gegooid."

  "Ik had vandaag (gisteren, red) het gevoel dat ik mijn ritzege te pakken had. Een ritzege in de Tour is grandioos, hoewel ik dus eigenlijk nog niet weet hoe dat voelt. Maar ik wil er wel eentje pakken. En ik laat mijn schouders nu niet hangen."

  "Wat dan uiteindelijk het verschil gemaakt heeft bij de eindjump? Kittel heeft gewonnen omdat hij zo groot is. Kijk naar de lengte van zijn armen. Maar ik hoor nu wel bij de grote sprinters."