• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador ondanks halve minuut verlies: "Moraal zit goed"

  Contador verloor vandaag een minuut op zijn concurrenten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het wordt opnieuw wat moeilijker voor Alberto Contador om zijn derde Tour te winnen. De Spanjaard kende een moeilijke dag en verloor in deze etappe een halve minuut op zijn grootste belagers. Toch blijft Contador optimistisch: "De moraal is nog goed."

  "Ik dacht dat ik opnieuw wat meer kracht in de benen had in vergelijking met de voorbije dagen. Maar in de finale betaalde ik de tol voor mijn inspanning. Dat is jammer."

  "De twee valpartijen van de eerste dagen doen nog steeds pijn en ik wist dat het vandaag een moeilijke dag zou worden. Ik had ook wel verwacht dat de renners van Movistar de koers hard zouden maken om me in het verlies te rijden."

  Contador staat nu al 1'21" in het krijt tegenover Froome en Quintana. "Ik mag het hoofd niet laten hangen. Het belangrijkste is dat ik nu verder herstel. De moraal is nog goed en ik ben ook blij dat het publiek me steunt. Dat sleurt me er toch wel doorheen."