• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is menens in de Tour: 190 fietsen gecontroleerd op motortjes

  Een reportage op Stade 2 bracht het gebruik van motortjes aan het licht.

  In het officiële perscommuniqué na de vierde etappe heeft de organisatie van de Tour gemeld dat er vandaag 190 fietsen werden gecontroleerd op mechanische doping. De Tour neemt zijn waarschuwing dus serieus en wil met alle macht motortjes in de koers vermijden.

  Nu de verhalen over mechanische doping het laatste half jaar steeds luider beginnen klinken, zet de organisatie van de Ronde van Frankrijk vol in op fietscontroles. Naast de tablets van de UCI doet de Tour nu beroep op warmtedetectoren om motortjes in de fietsen op te sporen.

  Uit het perscommuniqué na de etappe blijkt dat er vandaag met deze methode 190 fietsen zijn gecontroleerd. Het is niet helemaal duidelijk of het daadwerkelijk om de fietsen van 190 afzonderlijke renners gaat. Het zou ook kunnen dat de organisatie bij een aantal teams heeft aangeklopt om alle race- en reservefietsen te controleren.

  In elk geval neemt de organisatie haar eerder uitgesproken dreigement op meer fietscontroles serieus. Ook in de volgende etappes zullen nog meerdere controles plaatsvinden.