• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Ongeval is vergeten. Ik heb geen mentaal probleem"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na een ongeval op training in het voorjaar probeert John Degenkolb (Giant-Alpecin) in de Ronde van Frankrijk zijn beste vorm terug te vinden. "Ik moet elke dag een beetje groeien en moet in de finales beter worden."

  "Het gaat vrij goed met mij", vertelde John Degenkolb vanochtend aan onze reporter in startplaats Saumur. "Mijn vorm is natuurlijk nog niet geweldig. Ik moet elke dag een beetje groeien en moet in de finales beter worden", zegt Degenkolb, die in januari op training werd aangereden.

  "Dat ongeval is vergeten. Ik word er natuurlijk wel aan herinnerd. Mijn benen zijn niet goed, maar dat is omdat ik te weinig kilometers in de benen heb na zo'n lange pauze. Ik heb geen mentaal probleem."

  "Ik wil in deze Tour nog een rit winnen. Dat is mijn prioriteit. Gisteren was een goeie dag, maar we zaten in de finale iets te ver naar achteren."

  "Als we dat de volgende keer beter doen, dan kan ik me nog wat sparen voor de sprint. Toen de anderen gisteren gingen, was mijn tank leeg."

  "Vandaag krijg ik opnieuw een goeie kans. In normale omstandigheden zou dit een perfecte aankomst voor mij zijn. Een ritzege is het doel, maar ik moet stap per stap beter worden."