• home
 • video
 • pas verschenen

  Piva: "Greg is goed, maar de topconditie van vorig jaar is er nog niet"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  BMC kende gisteren een teleurstellende dag: Greg Van Avermaet kon zich niet mengen in de debatten voor de ritzege en Richie Porte verloor veel tijd na pech. "We blijven gemotiveerd", zegt BMC. Bij Sky is er dan weer geen vuiltje aan de lucht. "Dat Froome woensdag al de gele trui kan pakken? Dat is niet ons doel."

  BMC probeerde gisteren Greg Van Avermaet naar de ritzege te loodsen, maar een lekke band van Richie Porte gooide roet in het eten. "Greg zat een beetje alleen, maar Sagan heeft duidelijk laten zien dat hij de sterkste was", zegt ploegleider Valerio Piva aan Sporza.

  "Greg heeft het geprobeerd. Het was zeker niet zijn laatste kans. We blijven gemotiveerd, dat geldt ook voor Greg."

  "Of hij een fout gemaakt heeft in de sprint? Hij zat ingesloten en dan was het moeilijk. Greg is goed, maar ik denk dat zijn topconditie van vorig jaar er nog niet is."

  Richie Porte staat na de pech van gisteren pas 81e op 1'59". "Hij moet nu aanvallen. Misschien krijgt hij wat meer ruimte, maar er zal toch controle zijn."

  Met Tejay van Garderen heeft BMC wel een tweede troefkaart. "Onze tweede kopman heeft een betere plaats in het klassement. Maar Richie is niet weggezakt door een slechte dag, hij heeft pech gehad."

  Sky: "Controleren, dat doen onze mannen graag"

  Chris Froome staat intussen op de vijfde plaats in het klassement en kan woensdag in Le Lioran al de gele trui veroveren. "Het is vooral belangrijk dat hij geen tijd verloren heeft", zegt Sky-ploegleider Servais Knaven.

  "Dat we woensdag al het geel kunnen pakken? Dat is niet ons doel. Ik denk dat Sagan die trui dan nog kan houden. De vijfde rit is selectief, maar als Sagan goed is en dat is hij, dan kan hij zo'n etappe aan."

  "Maar als het gebeurt, dan is het zo. Onze ploeg is capabel om die trui te verdedigen. Als je de trui later pakt, dan kost het minder energie. Maar controleren, dat doen onze mannen graag."