• home
 • video
 • pas verschenen

  Op naar een nieuw duel Van Avermaet versus Sagan? Tussenstand: 4-2

  Kraait Sagan of Van Avermaet straks victorie?

  De sprinters moeten zich na een dagje alweer op de tweede rij nestelen, want vandaag zijn de punchers aan zet in de tweede rit van de Ronde van Frankrijk. Krijgen we in Cherbourg-En-Cotentin een nieuw duel tussen Greg Van Avermaet en Peter Sagan?

  "Zondag moet het er meteen op zijn. Ik krijg dan al een goeie kans op een ritzege", vertelde Greg Van Avermaet enkele dagen voor de start van de Tour aan Sporza.

  Van Avermaet weet waarover hij praat: de BMC-renner heeft voor de Dauphiné de etappe naar Cherbourg-en-Cotentin verkend en is tevreden met wat hij gezien heeft.

  De Tour lijkt vandaag een succesvol recept uit de Giro over te nemen: een aankomst op een steile puist. Het is overigens de enige Tour-rit in deze editie die op een korte helling zal aankomen.

  De gegevens van de Côte de la Glacerie, met de top op 1,5 kilometer van de aankomst: 1,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent en een piek tot 14 procent.

  Na de top volgt nog een korte afdaling, maar de slothectometers van de tweede Tour-rit zullen de rode loper uitrollen voor de punchers. Wie overleeft de laatste stroken tot 6 procent?

  Een nieuw duel, met de gele trui als toetje?

  Zoekt u nog naar een favoriet voor de ritzege? Bij de bookmakers zult u met een gokje op Greg Van Avermaet of Peter Sagan wellicht niet voor de meest originele inzending zorgen.

  De BMC-kopman en de wereldkampioen kunnen vandaag hun zoveelste duel uitvechten. Krijgen we een herhaling van het scenario in Rodez van vorig jaar, met de gele trui als toetje? Rond 17.15u kennen we het antwoord.

  De duels tussen Greg Van Avermaet en Peter Sagan

  Tirreno 2015: Van Avermaet is Sagan te snel af in Arezzo

  Tour 2015: titanenduel in Rodez eindigt in het voordeel van Van Avermaet

  WK 2015: Richmond is een speeltuin voor Sagan

  Omloop HNB 2016: Van Avermaet pakt klassieke zege

  Tirreno 2016: Van Avermaet is opnieuw de boeman van Sagan

  Ronde van Californië 2016: Sagan kan Van Avermaet nog eens kloppen