• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Ik geloofde dat Stuyven kon winnen"

  "Dit is de manier om stappen in je carrière te zetten."

  Michel Wuyts heeft enorm genoten van de prestatie van Jasper Stuyven. Die kraakte pas op de slotklim na een lange aanval. "Op 11 km van het einde dacht ik dat het ging gebeuren."

  “Mijn moment duurt 20 minuten. De 20 minuten waarin ik ten volle begon te geloven dat Stuyven de etappe kon winnen. Ik hield er wel rekening mee dat hij spectaculair kon terugvallen op de slotklim. Maar op 11 km van het einde dacht ik: “Het gaat gebeuren.” Maar aan de voet van de Glacerie zag je zijn bonus verschrompelen. En dan vind ik het van klasse en moed getuigen dat hij doortrekt tot op 450 meter van de finish."

  "Dat is volgens mij de enige manier om stappen te zetten in je jeugdige carrière. Als je een extra inspanning levert in situaties waarin je lichaam het meeste pijn doet, dan bereik je in de maanden daarop een hogere dimensie. Dat kan niet anders.”

  De aanval van Stuyven in 30 seconden

  Video player inladen ...