• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns pakt witte trui: "Fantastisch om op podium te staan"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Edward Theuns (Trek-Segafredo) werd in zijn eerste Tour-etappe meteen vijfde en pakte zo tot zijn eigen verbazing de witte trui. "Ik ben heel tevreden dat ik tussen deze namen sta", reageert de beste jongere.

  “Ik was gestart met de ambitie om te kijken hoe ver ik kon geraken in de sprint. Op 500 meter van de aankomst droomde ik van nog meer, maar ik verspeelde te veel krachten om in het wiel van de echte topsprinters te geraken", analyseert Theuns de sprint bij Sporza.

  "Meer dan in het wiel blijven hangen zat er dus niet meer in, maar ik ben toch heel tevreden dat ik tussen deze namen sta.”

  Theuns kon op vijf kilometer van de streep nog net een valpartij ontwijken. “Ik zat net achter een renner die viel, maar kon hem toch nog vrij vlot ontwijken. De andere valpartijen heb ik niet gezien.”

  “Ik bekijk nu gewoon rit per rit en ga me proberen te mengen in de massasprints, maar het is geen doel op zich om die witte trui te verdedigen. Ik ben al blij dat ik mijn “Day of Fame” heb. Het is fantastisch om op dat podium te mogen staan.”