• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Mørkøv: "Ik weet niet hoe de val gebeurde"

  Mørkøv kwam hard ten val in de laatste kilometer.

  Michael Mørkøv kwam hard ten val tijdens de sprintvoorbereiding in de eerste rit van de Tour. De Deen van Katjoesja moest na de rit naar het ziekenhuis, maar heeft niets gebroken. "Ik hoop morgen aan de start te kunnen verschijnen."

  Mørkøv kan zich niet veel herinneren van de val in de laatste kilometer. "Ik weet niet meer hoe de val gebeurde. Ik reed dicht tegen de dranghekken, maar was er zeker van dat ik genoeg plaats had om te passeren."

  "Plots raakte ik uit balans. Ik denk dat één van de toeschouwers me geraakt heeft en daardoor ging ik neer."

  De Deen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werden geen breuken vastgesteld, enkel een grote blauwe plek op zijn dijbeen. "Mijn hoofd doet wat pijn, maar ik heb vooral veel last van mijn bovenbeen."

  "Ik heb mijn stuur keihard geraakt en heb daardoor een grote bloeduitstorting. Het is moeilijk om recht te staan voorlopig, maar ik hoop dat ik door een goede behandeling en veel ijs toch nog kan starten morgen."

  "Het zou jammer zijn mocht mijn Tour hier al ophouden. Ik heb heel hard gewerkt om erbij te kunnen zijn en we hebben veel doelen in deze Tour met de ploeg."

  Mørkøv was duidelijk aangeslagen: