• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel: "Verliezen van Cavendish is geen schande"

  Kittel moest het hoofd buigen voor Cavendish.

  Marcel Kittel kreeg aan Utah Beach dé kans om het geel te grijpen voor Etixx-Quik Step. De snelle Duitser kon het werk van zijn ploeg niet afwerken en strandde in het wiel van ritwinnaar Mark Cavendish. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik wilde winnen."

  Kittel werd bijna perfect afgeleverd door zijn ploegmaats, maar moest in Cavendish toch zijn meerdere erkennen. "Ik moest mijn sprint erg vroeg beginnen aan de linkerzijde. Mark kon later aan zijn inspanning beginnen."

  "Dat maakte het verschil. Als je in de wind zit en iemand komt van achteren, dan is er geen houden aan. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik wilde winnen. Maar ik wil Mark ook feliciteren, hij is één van de snelste mannen van het peloton. Het is geen schande om van hem te verliezen."

  "Het was een groot gevecht vandaag. Iedereen wilde vooraan zitten, ook de klassementsmannen. De ploeg deed het prima vandaag en ik ben tevreden met mijn benen. Er komen nog meer kansen de komende dagen. We zijn er klaar voor."