• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Zondag moet het er meteen op zijn"

  Greg van Avermaet bij de ploegenvoorstelling.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Greg van Avermaet bij de ploegenvoorstelling.

  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet won vorig jaar als enige Belg een Tour-etappe. De BMC-renner wil dat kunstje dit jaar graag herhalen en liet vorige week op het BK zien dat zijn vorm goed is. "Toch had ik hier liever gestaan met de Belgische trui om de schouders."

  Greg Van Avermaet won vorig jaar de rit naar Rodez en gaat dit jaar vol voor een tweede Tour-ritzege. "Zondag krijg ik al meteen een goede kans op de overwinning", klonk het na de ploegenvoorstelling in Sainte-Mère-Eglise.

  "We hebben de etappe met de ploeg verkend en het is een mooie rit op mijn maat. Er is een steil stukje in de klim op het einde, maar die is op zijn geheel niet extreem lastig. Ook de laatste 500 meter lopen bergop. Een perfect parcours dus voor mij."

  "Een Tour-rit winnen is vergelijkbaar met het winnen van een klassieker. Zoveel kansen zal ik in mijn carrière ook niet meer krijgen. Zondag moet het er meteen op zijn."

  Is het BK, waar Van Avermaet derde werd, ondertussen verteerd? "Het beste wat je kan doen is direct opnieuw beginnen te koersen. Ik had hier liever gestaan met de Belgische trui om mijn schouders, maar het is nu zo. Als ik in een andere ploeg rijd, dan ben ik misschien wel Belgisch kampioen."

  "Een ding is zeker: de conditie is er. Ik heb me goed voorbereid en heb een goede Dauphiné gereden. Dan weet je wel dat het goed komt."

  "Rio? Ik moet me niet meer bewijzen voor een selectie"

  Veel renners rijden de Tour met de Olympische Spelen van Rio in het achterhoofd. Van Avermaet ook? "Neen, daar ben ik niet mee bezig. Ik hoef me niet meer te bewijzen en zal ook geen tien minuten rapper proberen te rijden om in een verdere gruppetto indruk te maken. Als ik goed uit de Tour kom, dan ga ik ervan uit dat ik meega naar Rio."

  Van Avermaet had het bij Carl Berteele ook nog even over de Rode Duivels. "Ik ga zeker kijken naar de wedstrijd tegen Wales. Wat ik van Courtois vind? Een heel goede keeper, één van de beste ter wereld. Hij is heel betrouwbaar en dat is belangrijk als doelman. Het is een sobere keeper die er altijd staat. Dat was ik ook vroeger", sloot hij al lachend af.