• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Ik ben geen renner om een klassement te rijden"

  Pauwels reed vorig jaar naar een knappe dertiende plaats.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Pauwels reed vorig jaar naar een knappe dertiende plaats.

  Video player inladen ...
  Serge Pauwels begint zaterdag op Mont Saint-Michel aan zijn derde Tour. Na een sterke laatste week vorig jaar zijn de verwachtingen hoog. "Maar ik ga voor ritwinst, een klassement rijden is niet aan mij besteed."

  "Ik moet beseffen welke renner ik ben", opent Serge Pauwels.  "Vorig jaar was een klassement ook lang geen doel. Dat kwam pas na de tweede rustdag toen ik de top twintig in dook."

  "Ik rendeer het beste door te koersen zoals vorig jaar", gaat de renner van Dimension Data verder. "Dat is in de eerste plaats voor een rit gaan, dat ga ik opnieuw proberen."

  Om voor ritwinst te kunnen gaan, kan je best al op een respectabele afstand in het klassement staan. "Ik ga niet opzettelijk tijd verliezen, dat gebeurt automatisch wel. Ik laat het op mij afkomen en probeer op instinct te koersen. In de eerste week wil ik het rustig aan doen en niet te veel druk op de hals halen. Dan ben ik op mijn best in week twee en drie."

  Pauwels begint in Mont Saint-Michel aan zijn derde Ronde van Frankrijk en zijn negende grote ronde in totaal. "Ik besef dus wel degelijk dat het zwaartepunt van zo'n grote ronde steeds in de slotweek ligt. Heel vaak willen ploegen vechten voor seconden in de eerste tien dagen, terwijl er in de derde week met minuten gegooid wordt. Dan probeer ik mijn ervaring te gebruiken en op het juiste moment te scoren."

  Naast Pauwels trekt Dimension Data met een sterk team richting Frankfrijk. "We hebben inderdaad mogelijkheden. Boasson Hagen is in supervorm, Cavendish kan winnen in de massaspurt en Cummings kan (zoals vorig jaar) een ontsnapping afronden."

  Voor de eindzege ziet Pauwels twee grote kandidaten. "Het is allemaal onvoorspelbaar natuurlijk. Maar mijn buikgevoel zegt dat Quintana en Froome meer aan elkaar gewaagd gaan zijn dit jaar."

  "Zeker Rode Duivels kijken"

  De Tour begint dit jaar in volle EK-gekte. Ook de Rode Duivels zijn er nog bij en spelen vanavond hun kwartfinale tegen Wales. "Ik ga zeker kijken. Ik hoop alleen dat ze het klaren zonder penalty’s, want anders wordt het laat."

  "Mijn pronostiek is dat “we” gaan winnen met 0-2. Ik ken Wales niet zo goed, maar mijn Engelse ploegmakker Cummings zei dat ze maar 1 goede speler hebben.De match tegen Hongarije was heel goed, hopelijk kunnen ze die lijn doortrekken."