• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrba verlaat Tsjechië voor Anzji

  Pavel Vrba was sinds januari 2014 aan de slag als bondscoach.

  Pavel Vrba blijft dan toch geen bondscoach van Tsjechië. Hij trekt naar de Russische eersteklasser Anzji Machatsjkala. De Tsjechische voetbalbond had na de vroegtijdige uitschakeling van de Tsjechen op het EK nochtans zijn vertrouwen in Vrba bevestigd.

  De Tsjechische voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Huidig bondscoach Pavel Vrba heeft, ondanks aandringen van de bond, besloten niet verder te doen en te tekenen bij de Russische eersteklasser Anzji.

  De 52-jarige Vrba was sinds begin 2014 aan de slag als bondscoach. Eerder won hij in eigen land twee landstitels met Viktoria Plzen en leidde hij het team evenveel keer naar de groepsfase van de Champions League.

  Hij slaagde er ook in Tsjechië naar het EK te brengen. Maar in Frankrijk stelden de Tsjechen, met twee nederlagen en één gelijkspel, teleur. Hun avontuur eindigde dan ook na de groepsfase.

  Het bestuur van de Tsjechische voetbalbond bleef ondanks het mislukte EK het vertrouwen behouden in Vrba en wilde hem tot na het WK in 2018 aan boord houden, maar Vrba besluit nu zelf niet aan te blijven.