• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal: "Eén zege zou mooi zijn, meer is nog beter"

  Lotto-Soudal mikt met Greipel opnieuw op dagzeges.

  Lotto-Soudal komt met een vertrouwen aan de start van de 103e Ronde van Frankrijk. De ploeg van manager Marc Sergeant was vorig jaar goed voor vier ritzeges en mikt ook dit jaar weer op dagsucces. "Eén zege zou mooi zijn, maar meer is nog beter."

  Net voor de Tour staan verschillende ploegen op een eerste persmoment traditioneel stil bij de verwachtingen. De Belgische formatie Lotto-Soudal mikt vooral op etappezeges.

  "Dit is een logische selectie, we hebben de ploeg gebouwd rond André Greipel en daarnaast zijn er ook een aantal ritten waar Tony Gallopin vrije kaart krijgt", vertelde manager Marc Sergeant.

  "Ook Thomas De Gendt en Adam Hansen mogen op een gepast moment zeker hun kans gaan. Zij zijn de vrijbuiters in onze ploeg die een lange ontsnapping kleur kunnen geven."

  "Het algemeen klassement is ook dit jaar weer geen doel voor ons. Een klassementsrenner beschermen vergt enorm veel energie van de ploeg. Wij kiezen daartegenover voor een andere strategie die beter past bij de renners in onze ploeg. In het verleden is al gebleken dat we daarmee meer kans op succes hebben."

  Chaotische eerste etappe

  Twee jaar geleden mocht Lotto-Soudal met Tony Gallopin even van de leiderstrui proeven. Ook in deze editie wil de ploeg rond spurtbom André Greipel zijn kans op geel pakken. "De eerste etappe is een rit in lijn en daar ligt een kans om het geel te grijpen met André."

  "We hebben die etappe verkend en het zou wel eens een verraderlijk kunnen worden. Er is veel kans op waaiervorming, dus we zullen nog moeten zien hoe het allemaal uitdraait."

  "Maar hoe sneller je een zege pakt in de Tour, hoe gemakkelijker het daarna gaat. Wie weet kunnen we daarvan terug profiteren", klonk het vanmorgen uit het Lotto-kamp.

  De Belgen aan het woord

  De Gendt: "Ik zou heel graag nog eens de Tour op 100 procent rijden."

  Thomas De Gendt (29) is samen met Jürgen Roelandts en Jens Debusschere een van de drie Belgen in de selectie van Lotto-Soudal. De Gendt start straks zijn vierde Tour en is blij met zijn rol in de ploeg. "Het ligt me wel: ofwel ga ik mee in een vroege vlucht, ofwel werk ik op kop van het peloton om de vluchters terug te pakken."

  De Gendt moest vorig jaar de Ronde van Frankrijk uitrijden met een gebroken rib. De Oost-Vlaming hoopt nu gespaard te blijven van pech: "Ik hoop om eens de Tour niet in de lappenmand te moeten afwerken. Ik zou heel graag nog eens de Tour op 100 procent rijden."

  Debusschere: "De zenuwen zijn nu weg."

  Jens Debusschere (26) start een zijn tweede Tour: "Ik weet nu wat er gaat komen, wat ik kan verwachten en ik kijk er echt naar uit. Vorig jaar was ik toch nog wat onder de indruk van het hele circus."

  Debusschere krijgt opnieuw een prominente rol in de spurttrein rond André Greipel. "Welke plaats ik precies zal hebben, is nog niet meteen duidelijk. Waarschijnlijk word ik laatste of voorlaatste man."

  Roelandts: "Blij terug in de Tour te zijn."

  Jürgen Roelandts (30) paste vorig jaar voor de Tour. Op aandringen van Greipel komt Roelandts nu terug in de ploeg. "De samenwerking in de Giro ging heel goed. Ik lag er met André op de kamer en die antwoordde meteen positief op de vraag of ik hem een dienst kon bewijzen in de Tour."

  Ook de aanwezigheid van schoonbroer Jens Debusschere was een stimulans voor de Vlaams-Brabander om terug te keren naar de Tour. "Jens en ik trainen vaak samen, we vormen een goede tandem. Als ik nog eens een Tour zou rijden, dan wou ik het graag samen met hem doen."