• home
 • video
 • pas verschenen

  Een zieke Devenyns kan niet starten in de Tour

  Dries Devenyns wordt al dagen geplaagd door koorts en overgeven.

  IAM heeft beslist om Dries Devenyns zaterdag niet te laten starten in de Tour. De 32-jarige Belg is al dagen ziek. Geen vijfde Tour dus voor hem, de ontgoocheling is groot. Devenyns was in goeie doen, zo won hij eind vorige maand de Ronde van België.

  Enkele weken geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Dries Devenyns. De Belg van IAM Cycling behaalde in de Ronde van België dubbel succes met een etappezege en de eindoverwinning.

  Na de Baloise Belgium Tour legde Devenyns de laatste hand aan zijn Tour-voorbereiding in een uitgeregende Ronde van Zwitserland. Daar gaf Devenyns na drie etappes op met een keelontsteking.

  "Het was beter om er toen vroegtijdig af te stappen. Daarna heb ik vier dagen niet getraind, in de hoop dat alles zou verbeteren richting BK en Tour", vertelde Devenyns.

  Op het BK liep het opnieuw niet van een leien dakje voor de Belg van IAM Cycling. Devenyns voelde zich niet goed en verliet ook daar vroegtijdig de koers.

  Toch leek de West-Vlaming gisterenavond nog hoopvol met de Tour in zicht: "Maandag en dinsdag heb ik plots koorts gekregen en ik moest ook overgeven. Ik geef mezelf wel nog 50% kans om te starten in de Tour."

  Helaas voor Devenyns viel het dubbeltje aan de verkeerde kant. De ziektesymptomen van de West-Vlaming zijn onvoldoende verbeterd om vandaag naar de Tour af te reizen.De enige overgebleven Belg in de Tour-selectie van de Zwitserse IAM-ploeg is nu Oliver Naesen. Devenyns wordt vervangen door de Australiër Leigh Howard.