• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni is out voor de Tour na een vechtpartij

  Nacer Bouhanni moest massaspurten winnen in deze ronde.

  Cofidis is zijn kopman voor de Tour kwijt: Nacer Bouhanni heeft te veel last van een handblessure. Die liep de Franse topspurter het voorbije weekend op bij een vechtpartij. Het 25-jarige woelwater wordt vervangen door klimmer Nicolas Edet.

  Bouhanni werd maandag nog trots voorgesteld als speerpunt van het negenkoppige Franse team. In de Giro (3) en de Vuelta (2) kon hij al juichen maar in eigen land nog niet. Dat was hét doel bij zijn derde deelname.

  Maar die komt er nu niet. Bouhanni raakte zaterdagnacht - de nacht voor de Franse kampioenschappen - in zijn hotel slaags met dronken personen. Hij moest naar de spoed, waar hij vier hechtingen kreeg in zijn rechterhand.

  In een persbericht stelt Cofidis dat de wonde slecht aangepakt is. De situatie verergerde, waardoor er gisteren om 18u een nieuwe ingreep plaatsvond. "We beslisten om geen enkel risico te nemen met de gezondheid van de renner, die momenteel nood heeft aan rust. Daarna kan hij zich op nieuwe doelen richten."

  De Franse ploeg zal zijn koersstrategie wel moeten bijsturen. Met Edet wordt de klimgroep rond Jeannesson en Navarro versterkt. Het objectief blijft wel een ritzege.