• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney gaat door: "Ik geniet er nog van om voor Engeland te spelen"

  Wayne Rooney ging met de Engelsen ten onder tegen IJsland.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ondanks de vroege uitschakeling op het EK tegen IJsland, is Engeland-aanvoerder Wayne Rooney (30) niet van plan om te stoppen als international. De ster van Manchester United slaat ook niet in paniek. "De toekomst van het Engelse elftal ziet er goed uit."

  Engeland-aanvoerder Wayne Rooney speelde niet zijn meest gelukkige grote toernooi en ging mee ten onder met de rest van de Engelsen. Toch wil hij geen stap opzij zetten als international. "Ik blijf beschikbaar voor de nationale ploeg", liet hij na de wedstrijd weten bij de BBC.

  "Als ik voor de volgende interlands geselecteerd word, ben ik erbij. Ik geniet er nog altijd van om voor Engeland te spelen. Ik ben trots de kleuren van mijn land te mogen verdedigen."

  Rooney vindt niet dat bondscoach Roy Hodgson, die ondertussen zelf opstapte, gefaald heeft. "Dit had niets met tactiek te maken. We waren eerder ongelukkig. Dit is zwaar. Je houdt altijd rekening met verrassingen in het voetbal, maar dit hadden we niet verwacht."

  "Ik ben benieuwd wie de nieuwe bondscoach wordt. Roy Hodgson heeft veel jonge spelers door laten breken. Dat mogen we niet vergeten. De toekomst van het Engelse elftal ziet er goed uit."