• home
 • video
 • pas verschenen

  Orica laat Jens Keukeleire opnieuw thuis voor de Tour

  Orica mikt met Matthews en Gerrans vooral op ritzeges in deze Tour.

  Jens Keukeleire gaat niet naar de Ronde van Frankrijk. De Bruggeling is door zijn team Orica-GreenEdge niet opgenomen in de officiële Tours-electie. De Australische ploeg is vooral gebouwd rond Michael Matthews en Simon Gerrans.

  Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Jens Keukeleire gaat niet naar de Ronde van Frankrijk. De West-Vlaming wordt voor het tweede jaar op rij gepasseerd voor de Tour. Orica-GreenEdge geeft de voorkeur aan Matthew Hayman om kopman Michael Matthews bij te staan.

  Keukeleire lag lange tijd in balans met de winnaar van Parijs-Roubaix voor het laatste plaatsje in de ploeg. Hayman heeft nu dus aan het langste eind getrokken en mag op 38-jarige leeftijd zijn tweede Tour rijden.

  De negen namen bij Orica-GreenEdge:

  • Michael Albasini (Zwi)
  • Luke Durbridge (Aus)
  • Simon Gerrans (Aus)
  • Mathew Hayman (Aus)
  • Daryl Impey (ZAf)
  • Christopher Juul-Jensen (Den)
  • Michael Matthews (Aus)
  • Ruben Plaza (Spa)
  • Adam Yates (Gbr)

  Orica maakte zijn selectie bekend met een leuk filmpje: