• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook de Franse ploegen hebben hun huiswerk af voor de Tour

  Arthur Vichot mag als kersvers Frans kampioen naar de Tour.

  De Franse ploegen hebben traditiegetrouw gewacht tot na het nationaal kampioenschap om hun Tour-selecties af te ronden. Française Des Jeux, Cofidis, AG2R en Direct Energy kennen sinds vandaag allemaal hun negen uitverkorenen.

  Nog niet alle Franse ploegen maakten hun selectie bekend, want voorlopig is het nog steeds wachten op de namen bij Fortuneo-Vital Concept. De vier andere "thuisploegen" in de Ronde van Frankrijk kwamen vandaag wel al met hun definitieve selectie van negen.

  Geen verrassingen bij Française Des Jeux

  Française Des Jeux bouwt zijn ploeg vooral rond kopman Thibaut Pinot. De jonge Fransman wil opnieuw een gooi doen naar het podium en rekent daarvoor uitsluitend op een Frans-Zwitserse alliantie. Verder in het oog springend is de deelname van kersvers Frans kampioen Arthur Vichot.

  • Thibaut Pinot (Fra)
  • Cédric Pineau (Fra)
  • William Bonnet (Fra)
  • Matthieu Ladagnous (Fra)
  • Anthony Roux (Fra)
  • Jérémy Roy (Fra)
  • Arthur Vichot (Fra)
  • Sebastien Reichenbach (Zwi)
  • Steve Morabito (Zwi)

  Direct Energy bijna volledig Frans

  Team Direct Energy neemt maar een "buitenlander" mee naar de Tour. Met Antoine Duchesne brengt de Franse ploeg voorlopig de enige Canadees in deze Ronde van Frankrijk aan de start. Verder is de ploeg vooral gebouwd rond sprinter Bryan Coquard.

  • Bryan Coquard (Fra)
  • Sylvain Chavanel (Fra)
  • Thomas Voeckler (Fra)
  • Adrien Petit (Fra)
  • Angelo Tulik (Fra)
  • Fabrice Jeandesboz (Fra)
  • Romain Sicard (Fra)
  • Yohan Gene (Fra)
  • Antoine Duchesne (Can)

  AG2R neemt Jan Bakelants mee

  AG2R gaat resoluut voor de kansen van kopman Romain Bardet. De tweede uit de Dauphiné trekt met grote ambities naar de Tour en wil de grote favorieten het vuur aan de schenen leggen. Verder is er ook plaats voor Jan Bakelants, benieuwd of de Belg daadwerkelijk eens voor eigen rekening zal rijden.

  • Romain Bardet (Fra)
  • Domenico Pozzovivo (Ita)
  • Mickaël Chérel (Fra)
  • Cyril Gautier (Fra)
  • Alexis Gougeard (Fra)
  • Alexis Vuillermoz (Fra)
  • Samuel Dumoulin (Fra)
  • Ben Gastauer (Lux)
  • Jan Bakelants

  Cofidis trekt ten strijde met Bouhanni

  Bij Cofidis rekenen ze vooral op de sprintersbenen van Nacer Bouhanni. De Fransman van Algerijnse afkomst moet in deze Ronde van Frankrijk voor het eerst kunnen winnen in een massasprint. Verder hoopt de ploeg met Daniel Navarro ook op een goede eindnotering.

  • Nacer Bouhanni (Fra)
  • Borut Bozic (Slo)
  • Jérôme Cousin (Fra)
  • Christophe Laporte (Fra)
  • Cyril Lemoine (Fra)
  • Arnold Jeannesson (Fra)
  • Geoffrey Soupe (Fra)
  • Luis Angel Maté (Spa)
  • Daniel Navarro (Spa)