• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brendan Rodgers gaat Boyata en Bailly trainen bij Celtic

  Brendan Rodgers werd in oktober ontslagen bij Liverpool.

  Celtic Glasgow heeft een nieuwe coach: de Noord-Ier Brendan Rodgers, die in oktober ontslagen werd bij Liverpool, volgt de Noor Ronny Deila op. Deila pakte in zijn twee seizoenen in Schotland twee keer de titel, maar besliste in april te stoppen. Rodgers tekende voor één jaar.

  Bij Celtic Glasgow spelen de Belgen Logan Bailly en verdediger Dedryck Boyata, die door Marc Wilmots opgeroepen is voor de EK-selectie.

  Voor Liverpool trainde Rodgers ook Swansea, Reading en Watford. Met Swansea zat hij al in Wales, nu trekt de Noord-Ier naar Schotland. "Celtic coachen is een enorme eer voor mij. Ik volg Celtic al mijn hele leven. Dat ik de kans krijg om deel uit te maken van deze voetbalgrootheid is een droom die uitkomt."

  Celtic won vijf keer op een rij de titel, ook al omdat concurrent Glasgow Rangers teruggezet was naar de lagere reeksen. Maar vanaf volgend jaar komen de twee elkaar weer tegen. Rodgers: "Ik wil Celtic aan de top houden en ook in Europa laten schitteren."