• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milan-boegbeeld en doctoraatsstudent Boban wordt FIFA-adviseur

  Boban speelde 51 wedstrijden voor Kroatië.

  Zvonimir Boban is aangesteld tot "adviseur voetbal" van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. De Kroaat stopte in 2002 met voetballen en koos daarna voor een verrassende carrièrewending in de academische wereld.

  Boban stond van 1991 tot 2002 onder contract bij AC Milan. In 178 wedstrijden scoorde hij 21 doelpunten voor de Italianen. Hij speelde ook 51 keer voor de nationale ploeg van Kroatië. 

  Na zijn spelerscarrière ging Boban studeren. Hij behaalde een masterdiploma geschiedenis en werkt momenteel in Zagreb een doctoraat af in de vergelijkende literatuur. Daarnaast schrijft hij ook voor een Kroatische krant en voor La Gazzetta dello Sport.