• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cech en Rosicky voeren de Tsjechische EK-voorselectie aan

  Petr Cech speelt al sinds 2002 voor de Tsjechische ploeg.

  De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft vandaag een selectie met 28 spelers bekendgemaakt voor het EK in Frankrijk. Daar moeten nog vijf namen uit worden geschrapt. Doelman Petr Cech en middenvelder Tomas Rosicky, allebei lid van Arsenal, zijn de meest opvallende gezichten.

  Rosicky (35) is nog maar pas terug na een lange periode vol blessureleed. Hij speelde de voorbije weken alleen met de reserven van Arsenal. "Maar hij traint aan 100 procent. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet klaar zou raken voor het EK", zegt Vrba.

  De grote afwezige in de selectie is de polyvalente middenvelder van Sparta Praag Martin Frydek, out met een blessure.

  Op 25 mei trekken de Tsjechen op stage naar Oostenrijk, waar ze oefenen tegen Malta (27 mei) en Rusland (1 juni). "Ik wil met 23 spelers naar Oostenrijk vliegen", zegt de bondscoach. Op 5 juni volgt in Praag een laatste oefenmatch tegen Zuid-Korea.

  Tsjechië speelt op het EK in Frankrijk in groep D tegen Spanje (13 juni), Kroatië (17 juni) en Turkije (21 juni).

  De voorselectie:

  • Keepers: Petr Cech (Arsenal), Tomas Vaclik (Basel), Tomas Koubek (Slovan Liberec)
  • Verdedigers: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), David Limbersky (Viktoria Pilsen), Marek Suchy (Basel), Michal Kadlec (Fenerbahce), Tomas Sivok (Bursaspor), Roman Hubnik (Viktoria Pilsen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Ondrej Zahustel (Sparta Praag)
  • Middenvelders: Borek Dockal (Sparta Praag), Jiri Skalak (Brighton), Vladimir Darida (Hertha Berlijn), Daniel Kolar (Viktoria Pilsen), Ladislav Krejci (Sparta Praag), Josef Sural (Sparta Praag), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Lukas Marecek (Sparta Praag), Matej Vydra (Reading), Tomas Rosicky (Arsenal), Jan Kovarik (Viktoria Pilsen)
  • Aanvallers: Milan Skoda (Slavia Praag), Tomas Necid (Bursaspor), David Lafata (Sparta Praag), Patrik Schick (Bohemians Praag)