• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderbiest verlaat Cercle (en lijkt op weg naar Antwerp)

  Vanderbiest houdt het voor bekeken bij Cercle.

  Bij de tweedeklassers is er dezer dagen een echte trainerswals. Cercle Brugge heeft vandaag in onderling overleg afscheid genomen van Fred Vanderbiest. Vanderbiest is in beeld bij Antwerp en die club stelt morgen zijn nieuwe trainer voor.

  Fred Vanderbiest ging afgelopen zomer aan de slag bij Cercle Brugge en moest Cercle weer naar de eerste klasse leiden. Maar Cercle kon zich nooit in de titeldebatten mengen en eindigde op de vijfde plaats.

  "De Raad van Bestuur van Cercle Brugge en Fred Vanderbiest hebben in onderling overleg besloten om een einde te maken aan de lopende arbeidsovereenkomst als T1", laat de tweedeklasser vandaag weten.

  "Cercle dankt Fred voor de samenwerking tijdens het voorbije seizoen en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. In overleg met technisch directeur Eric Deleu zal Cercle op korte termijn een nieuwe technische staf samenstellen." Franky Van der Elst, die vandaag opstapte bij Roeselare, wordt genoemd als opvolger.

  Vanderbiest werd de voorbije weken ook nadrukkelijk in verband gebracht met Antwerp. Die club stelt morgen dan weer de opvolger van David Gevaert voor.