• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drie debutanten en Schweinsteiger in EK-voorselectie van Löw

  Schweinsteiger herstelt nog van een knieblessure.

  Duitsland start de voorbereiding op het EK in Frankrijk met 27 spelers. In de selectie van bondscoach Joachim Löw zitten er nog 14 spelers die 2 jaar geleden het WK wonnen, maar ook drie debutanten: Joshua Kimmich, Julian Brandt en Julian Weigl.

  Duitsland aast in Frankrijk op revanche want vier jaar geleden verloor de Mannschaft verrassend de halve finales. Het is bovendien al van 1996 geleden dat de Duitsers de Europese titel konden veroveren. Bondscoach Joachim Löw probeert daar verandering in te brengen en begint daarvoor met 27 spelers aan de voorbereiding.

  Verrassende afwezigen zijn er niet. Van de ploeg die twee jaar geleden het WK in Brazilië won, blijven er nog 14 spelers over. Mario Gomez mocht toen niet mee, maar is er na een goed seizoen bij Besiktas, nu wel weer bij. Bastian Schweinsteiger herstelt na een teleurstellend seizoen bij Manchester United nog van een knieblessure, maar werd toch opgeroepen. Ook Lukas Podolski krijgt na een matig seizoen nog het vertrouwen.

  Löw had ook plaats voor enkele nieuwe namen. Schalke 04-sensatie Leroy Sane, momenteel met één cap achter zijn naam, is er bijvoorbeeld bij. Maar ook drie jonge middenvelders die nog geen enkele keer meededen met de eerste ploeg, worden beloond voor een goed seizoen bij hun club: Joshua Kimmich (foto) van Bayern München, Julian Brandt van Leverkusen en Julian Weigl van Dortmund.

  Van de 27 namen die beginnen aan de voorbereiding, moeten er nog vier spelers afvallen. 

  EK-voorselectie Duitsland
  doelmannenManuel NeuerBayern München
   Marc-André ter StegenBarcelona (Spa)
   Bernd LenoLeverkusen
  verdedigersJerome BoatengBayern München
   Mats HummelsBorussia Dortmund
   Shkodran MustafiValencia (Spa)
   Jonas HectorKeulen
   Emre CanLiverpool (Eng)
   Antonio RüdigerAS Roma (Ita)
   Sebastian RudyHoffenheim
   Benedikt HöwedesSchalke
  middenveldersKarim BellarabiLeverkusen
   Julian DraxlerWolfsburg
   Sami KhediraJuventus (Ita)
   Toni KroosReal Madrid (Spa)
   Thomas MüllerBayern München
   Mesut ÖzilArsenal (Eng)
   Lukas PodolskiGalatasaray (Tur)
   Marco ReusBorussia Dortmund
   André SchürrleWolfsburg
   Bastian SchweinsteigerManchester United (Eng)
   Julian WeiglDortmund
   Julian BrandtLeverkusen
   Joshua KimmichBayern München
  aanvallersMario GomezBesiktas (Tur)
   Mario GötzeBayern München
   Leroy SanéSchalke