• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ben King is sant in eigen land met ritwinst en de leiderstrui in Californië

  King (links) haalt het in de sprint.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ben King (Cannondale) heeft de tweede etappe gewonnen in de Tour of California. De Amerikaan haalde het na een rit over 148,5 kilometer van South Pasadena naar Santa Clarita in een sprint voor zijn landgenoot Evan Huffman. De Noor Alexander Kristoff eindigde derde. Tom Boonen, gisteren ook al eerste Belg, legde beslag op de elfde plaats.

  De renners kregen vandaag vier beklimmingen voorgeschoteld. Ideaal voor een vroege ontsnapping en die kwam er met drie Amerikanen (Ben King, Evan Huffman, William Barta) en één Noor (Sindre Skjoestad Lunke).

  Het kwartet werkte prima samen en sprokkelde een grote voorsprong van ruim 7 minuten bij elkaar. Het peloton liet echter niet begaan, schakelde gaandeweg de grote motor aan en zo slonk de bonus van de vluchters zienderogen naarmate de etappe vorderde.

  Maar het peloton had zijn rekensommetje niet goed gemaakt, want twee renners bleven uit de klauwen van de jagende meute: King en Huffman. In de sprint kwam King op het gepaste moment uit het wiel van Huffman. Even later won Alexander Kristof de sprint van het aanstormende peloton.

  King neemt met zijn overwinning en wat bonificaties onderweg de gele trui over van wereldkampioen Peter Sagan, die zondag de openingsrit in San Diego gewonnen had. Sagan zakt door zijn vierde plaats in de rit naar de derde plaats in het klassement, na King en Huffman.

  Tom Boonen was vannacht onze tijd met de elfde plaats opnieuw de beste Belg. Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven eindigden op de 16de en 21e plaats.

  uitslag rit 2
  1.Ben King (VS)in 3u52'09"
  2.Evan Huffman (VS)z.t.
  3.Alexander Kristoff (Noo)op 8"
  4.Peter Sagan (Svk)z.t.
  5.Niccolo Bonifazio (Ita) 
  6.Danny van Poppel (Ned) 
  11.Tom Boonen 
  16.Greg Van Avermaet 
  19.John Degenkolb (Dui) 
  21.Jasper Stuyven 
  36.Jurgen Van den Broeck 
  59.Maarten Wynants 
  62.Nikolas Maes 
  Stand na rit 2
  1.Ben King (VS)in 8u12'34"
  2.Evan Huffman (VS)op 8"
  3.Peter Sagan (Svk)14"
  4.Alexander Kristoff (Noo)20"
  5.Daniel Eaton (VS)21"
  11.Tom Boonen24"
  27.Greg Van Avermaetz.t.
  30.Jasper Stuyven 
  36.Jurgen Van den Broeck 
  66.Nikolas Maes 
  84.Maarten Wynants1'03"

  Samenvatting van de etappe (Engels commentaar):

  Interview met King:

  Foto's: