• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympische vlam voor Rio officieel ontstoken in Olympia

  De olympische vlam werd vandaag officieel ontstoken in Olympia.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  We zitten nu echt in de laatste rechte lijn naar de Zomerspelen in Rio. Vanochtend werd de olympische vlam ontstoken. Dat gebeurde tijdens een traditionele ceremonie in de ruïnes van het het Griekse stadje Olympia. Daar bevindt zich de bakermat van de Olympische spelen. Op 5 augustus beginnen de Spelen in Brazilië.

  "Deze Olympische Spelen zullen een boodschap van hoop en vreugde in moeilijke tijden zijn." Dat was de boodschap die Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), uitsprak.

  Acteurs in oude Griekse kostuums deden de vlam ontbranden. De Griekse topturner Eleftherios Petrounias kreeg de eer als eerste de olympische toorts te mogen dragen, het begin van een lange fakkeltocht door verschillende sporters.

  Het einde van de odyssee ligt op 27 april in Athene, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Daarna belandt de vlam via een tussenstop in Zwitserland op 3 mei in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Vervolgens worden 328 Braziliaanse steden aangedaan richting Rio De Janeiro, de gaststad van de 31e Olympiade. In totaal worden er zo'n 12.000 lopers ingeschakeld.

  De Spelen zelf vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus.

  Bekijk hieronder foto's van de ceremonie: