• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaan Nizzolo sprint naar zijn tweede ritoverwinning in Kroatië

  Nizollo was zeer tevreden met zijn tweede ritoverwinning.

  Giacomo Nizzolo heeft na de eerste ook de de derde rit in de Ronde Van Kroatië gewonnen. Na een rit van 190,8 kilometer was de 27-jarige Italiaan sneller dan de Belg Timothy Dupont en zijn landgenoot Pelucchi. Mark Cavendish moest na zijn vierde plaats de leiderstrui afstaan aan Nizollo. Vrijdag staat de koninginnenrit op het programma.

  Marcin Bialoblocki, Artem Ovetsjkin, Nicola Boem, Josef Cerny, Mark Christian en Kamil Gradek tekenden voor de vlucht van de dag. Veel voorsprong kregen de vluchters niet van het peloton, dat uit was op een derde sprintersfestijn op rij.

  Toch duurde het lang voor de vluchters gegrepen werden. Pas net voorbij de vod van de laatste kilometer was het van dattum, waarna Trek-Segafredo een perfecte lead-out verzorgde voor Nizzolo.

  Cavendish zat iets te ver en kon daarom pas laat meesprinten. Te laat, want Nizzolo was al naar zijn tweede seizoenszege gelanceerd. Timothy Dupont, dinsdag derde in de sprint, probeerde nog, maar moest vrede nemen met een tweede plaats.

  Ronde van Kroatië (2.1)

  Uitslag rit 3

  01. Giacomo Nizzolo (Ita) in 4u35'42"
  02. Timothy Dupont - z.t
  03. Matteo Pelucchi (Ita) - z.t
  04. Mark Cavendish (GBr- - z.t
  05. Nicola Ruffoni (Ita) - z.t
  06. Roman Maikin (Rus) - z.t
  07. Coen Vermeltfoort (Ned) - z.t
  08. Ioannis Tamouridis (Gri) - z.t
  09. Paolo Simion (Ita) - z.t
  10. Marco Benfatto (Ita) z.t

  Nuttige gegevens over de Ronde van Kroatië

  • Belangrijkste deelnemers: Astana (Guardini, De Vreese...), Dimension Data (Cavendish, Eisel, Renshaw...), IAM (Van Genechten, Howard, Pelucchi...), Tinkoff (Baska, Juraj Sagan...), Trek (Theuns, Nizzolo, Arredondo...), Novo Nordisk (De Mesmaeker...), Verandas Willems (Dupont, Ghyselinck, Dhaene, Kruopis...)
  • Etappes: donderdag overgangsrit, vrijdag koninginnenrit, zaterdag tijdrit en zondag bergrit

  Tweets: