• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Argentijnse rugbyspeler 29 jaar geschorst voor trap tegen hoofd van tegenstander

  Het incident in Argentinië.

  Een Argentijnse rugbyspeler is voor 29 jaar geschorst, omdat hij een tegenstander een schandalige trap tegen zijn hoofd gegeven heeft. De rugbyfederatie van Buenos Aires (URBA) nam haar beslissing op basis van een video van 4 seconden die viraal ging op de sociale media.

  Op het beeld is te zien hoe de 24-jarige Cipriano Martinez, speler van Pucara, een fikse trap geeft in het gezicht van Juan Masi, speler van San Albano. Het incident vond plaats op 2 april.

  De voorzitter van de Disicplinaire Commissie omschreef de actie van Martinez als "een ernstig misdrijf, waarop minimaal drie jaar schorsing en maximaal levenslange schorsing staat. De trap was met voorbedachte rade en kon ernstige gevolgen hebben."

  De trap waarover sprake: