• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens sneert: "Had liever gewacht, maar als ik niet demarreer krijg ik commentaar"

  Wellens werd uiteindelijk 65e op de Muur.

  Tim Wellens was teleurgesteld na de Waalse Pijl. Hij had een verrassende uitleg voor zijn aanval nog voor de Muur van Hoei. "Ik had liever gewacht, maar als mensen aanvallen op de voorlaatste klim en niemand van de ploeg is mee, kan ik niet anders."

  Wellens trok op minder dan zes kilometers voor het einde in de aanval tijdens de beklimming van de Cherave. Hij ging op en over de weggesprongen Jungels en Izagirre. Zelf was hij niet tevreden met  die actie.

  "Spijtig genoeg ben ik de man die moest aanvallen. Ik had liever gewacht. Ik had superbenen. Als mensen aanvallen op de voorlaatste klim en niemand van de ploeg is mee, kan ik het niet laten om mee te zijn", zei Wellens aan Sporza.

  "Maar dat is spijtig. De ploegleiding zei dat we in de finale niemand mochten laten wegrijden, maar ze hadden ook niet duidelijk gezegd wie mocht wachten tot aan de muur van Hoei. We mochten eigenlijk met drie wachten, maar als ik niet had gedemarreerd had ik commentaar gekregen dat ik niet mee was."

  Wellens had dus liever zijn kans gegaan op de Muur van Hoei, maar gaf ook eerlijk toe dat hij niet helemaal top was. "Ik was niet zo goed als vorig jaar. Ik had problemen met mijn stuur in het begin van de koers. Daar heb ik onnodig veel energie verloren omdat er meteen hard werd gereden."

  Met welk gevoel trekt Wellens dan naar de start van Luik-Bastenaken-Luik? "Vandaag ben ik vooral teleurgesteld. Ik had liever een prijs gereden dan aangevallen. Maar ik heb nog altijd superbenen voor zondag."

  "Zondag ga ik hopelijk wel mee zijn met de goede mannen. Dat het slecht weer zal zijn? Dat maakt weinig uit als je goede benen hebt, maar voor mij is het altijd goed als het sneeuwt en regent."