• home
 • video
 • pas verschenen

  Union zoekt stadion voor duel met Antwerp: "Zou blamage zijn"

  Kopzorgen voor Union.

  Union ontvangt volgende week zondag Antwerp op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse. Maar de wedstrijd zal niet kunnen plaatsvinden in het Dudenpark van Union. "Forfait geven zou dramatisch zijn", reageert Union.

  Union speelt op 24 april gastheer voor Antwerp, maar weet nog niet in welk stadion dat zal gebeuren. Aangezien Antwerp door de titelhoop met duizenden supporters dreigt af te zakken naar het Dudenpark, kan de wedstrijd niet in de thuishaven van Union gespeeld worden.

  “Het is onmogelijk om al die mensen te ontvangen”, vertelt Union-directeur Jean-Marie Philips aan brusselnieuws.be. “Daarom hebben de politie en de gemeente Vorst verboden om de wedstrijd in het Dudenpark te spelen.”

  Het Koning Boudewijnstadion is ook geen optie, aangezien het stadion al wordt ingenomen door de "10 km van Brussel". Ook de optie om in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek te spelen, lijkt uitgesloten.

  Vierdeklasser RWDM speelt namelijk op dezelfde dag al thuis tegen Wolvertem. "Dat is onze laatste thuiswedstrijd en we hebben verschillende festiviteiten voorzien die we niet zomaar kunnen verplaatsen”, zegt bestuurder Danny Vander Eeckt. De wedstrijd een dag vervroegen is voor de KBVB ook geen optie.

  Union dreigt dus forfait te moeten geven. "Dat zou dramatisch zijn", reageert Philips. "We hebben de punten nodig en bovendien zou het een blamage zijn. Eigenlijk zouden alle Unionisten het liefst van al in het Dudenpark spelen, maar dat is uitgesloten."