• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke man: "Nu is Antwerp voor jaren vertrokken"

  Patrick Decuyper: "De licentie zal ook de spelers een boost geven."

  Royal Antwerp Football Club heeft gisteren goed nieuws gekregen vanuit Brussel. De leider in tweede klasse heeft een proflicentie te pakken. "Voor het eerst in jaren is de club niet meer afhankelijk van de goodwill van al zijn schuldeisers", reageert CEO Patrick Decuyper opgelucht in een uitgebreid gesprek met Gazet van Antwerpen. Met oud-voorzitter Eddy Wauters blijft het ruzie. "Negeer Wauters", adviseert Decuyper de fans.

  "Niet meer afhankelijk van goodwill"

  "Voor het eerst in 20 jaar zijn alle knopen rond deze club ontward", vertelt Patrick Decuyper in Gazet van Antwerpen. "Alle belangrijke schuldeisers hebben we uitbetaald of er zijn overeenkomsten afgesloten met hen."

  En met oud-voorzitter Eddy Wauters? Decuyper: "Ook voor hem is er een oplossing." Wauters eist vijf miljoen euro. Die staat nu op een geblokkeerde rekening.

  "Deze club is dus voor het eerst in jaren niet meer afhankelijk van de goodwill van al zijn schuldeisers. Nu is er stabiliteit om voor jaren vertrokken te zijn."

  Toch is de breuk niet gelijmd met Wauters, integendeel. "Hij heeft met opzet verwarring ­gezaaid. Of beter: mogen zaaien. Wat hij allemaal aan leugens mocht verkondigen."

  "Zonder verpinken zeggen dat je nog geen euro zag, ­terwijl we hem dit seizoen al 520.000 euro hebben betaald."

  "Fans, negeer Wauters"

  "Eddy Wauters (foto) is niet alleen een meester-leugenaar, hij heeft ook bewust schade toegebracht aan mijzelf en aan de club", gaat Patrick Decuyper voort in Gazet van Antwerpen.

  "Hij heeft geprobeerd om publiek mijn geloofwaardigheid onderuit te halen. Daardoor heeft hij ook ­schade toegebracht aan de club."

  "Niet alleen de supporters begonnen te twijfelen, ook binnen de spelersgroep was de stress voelbaar. Nu hebben we eerherstel en blijkt dat we altijd de waarheid spraken."

  Volgens Wauters zweept Decuyper de Antwerp-supporters op. "Helemaal niet. De waarheid mag gewoon eens gezegd worden."

  "Bij deze wil ik alle fans oproepen om geen negatieve energie meer in deze man te steken. Negeer hem en geef hem geen aandacht meer. Dat is het beste dat men nu kan doen.”

  "Cercle is de kentering"

  Sportief dan: Antwerp gaat nog steeds aan de leiding in de tweede klasse, maar eerste achtervolger Eupen is tot op één punt genaderd.

  "De late gelijkmaker tegen Cercle Brugge vorig weekend is volgens mij de kentering", antwoordt Patrick Decuyper.

  "We brachten niet het mooiste voetbal, maar terugkomen van 2-0 naar 2-2 in zo'n match: dat heeft voor een enorme mentale boost gezorgd."

  "De spelers hebben daar ook een enorm karakter getoond. En dat gaan ze nodig hebben voor de laatste drie wedstrijden. Drie oorlogen op rij. En deze licentie zal ook een boost geven."

  "Promotie is geen must"

  De hondstrouwe fans van Antwerp willen zo snel mogelijk weer naar de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. En Patrick Decuyper? "Uiteraard zou het een enorme ­ontgoocheling zijn als we nu geen kampioen spelen, omdat we er zo dichtbij zijn. Maar in het grotere plaatje is die promotie geen must", herhaalt hij in Gazet van Antwerpen. 

  "Herinner ons oorspronkelijk plan, waarbij we ons tien jaar gaven om van Antwerp opnieuw een topclub te maken. Na de eerste drie jaar wilden we uit tweede klasse weg zijn. Mochten we op die planning nu ineens twee jaar kunnen vooruit­lopen, zeg ik ­uiteraard geen nee."