• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-belofte De Medina: "Leven is zwaarder sinds Frutos trainer is"

  "Chelsea is alleen op papier indrukwekkend."

  De U19 van Anderlecht neemt het vrijdag op tegen titelverdediger Chelsea in de Youth League. Toch is de ploeg van trainer Nicolas Frutos is niet onder de indruk. "We kunnen het toernooi winnen", vertelt De Medina. "De coach heeft ons daar de middelen voor gegeven."

  Vorig jaar werden de jonkies van Anderlecht in de halve finales van de Youth League uitgeschakeld. Dit jaar moet en kan het beter volgens Nathan De Medina.

  "Onze kansen tegen Chelsea zijn fiftyfifty. Het is een indrukwekkende naam op papier, maar we hebben ook Barcelona geklopt. Het verschil zal niet zo groot zijn op het veld."

  "Vorig jaar hadden we individueel misschien meer talent, maar we willen allemaal tot het uiterste gaan om dit toernooi te winnen. En ik denk dat we dat ook kunnen. Frutos heeft dat mogelijk gemaakt."

  "Hij heeft alles veranderd, de organisatie is anders, de kleedkamer is anders, ... En dat werpt zeker vruchten af, al is het leven voor ons nu ook wel zwaarder. We moeten om zeven uur op Neerpede zijn en de trainingen zijn fysiek zeer zwaar. En dat twee keer per dag."

  "Ik speel geen matchen meer met vrienden. Maar goed, dat is de prijs die je moet betalen om zo snel mogelijk in de eerste ploeg te raken. Dat kan alleen maar als je uitblinkt in een toernooi als de Youth League."