• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik reed de perfecte sprint. Ik ben zielsgelukkig"

  Van Avermaet klopt Sagan en Benoot.

  De kop is eraf: Greg Van Avermaet heeft zijn Vlaamse klassieker te pakken. "Ik ben van mijn eigen sterkte uitgegaan en heb vroeg aangezet. Dat is nog altijd mijn beste aanpak", onthulde de winnaar.

  Greg Van Avermaet reed een indrukwekkende sprint, maar was naar eigen zeggen niet zeker van zijn stuk. "Ik werd moe en Sagan is toch zeer snel. Ik wou als eerste aanzetten en ik denk dat ik hem een beetje verrast heb", analyseert Van Avermaet zijn sprint.

  "En op zo'n aankomst heb ik mijn kwaliteiten en kan ik Sagan kloppen. Ik ben van mijn eigen sterkte uitgegaan en heb vroeg aangezet. Dat is nog altijd mijn beste aanpak: aangaan en hopen dat niemand me nog passeert."

  Na een resem ereplaatsen in Qatar en Oman is het dus "bingo" voor Van Avermaet. "Ik sta er altijd, maar win niet veel. Dit was de belangrijkste koers tot dusver en dus ben ik tevreden met zijn zege."

  "Ik ben zielsgelukkig", gaf Van Avermaet nog mee. "Een kopman moet winnen. Dit geeft vertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit heb ik toch al te pakken."

  "Of ik deze vorm kan aanhouden? Dat denk ik wel. Ik kies altijd voor een lang seizoen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Dat deze overwinning voor een ommekeer kan zorgen? Ik zal moeten blijven trappen, hoor."

  Sagan: "Had iets minder energie op het einde"

  Peter Sagan moest zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet. "Ik wou me hier in België meten met de andere renners en het was een goeie koers. Ik word weer tweede, na Van Avermaet."

  "Of hij me verrast heeft? Ik had al veel werk gedaan en op het einde had ik iets minder energie. Dit was mijn eerste koers in een maand en de Ronde van Vlaanderen is nog niet voor meteen."

  Felicitaties van Sep Vanmarcke, die de koers in Spanje volgde