• home
 • video
 • pas verschenen

  Vakoc spurt naar nieuwe Franse zege voor Etixx-Quick Step

  Petr Vakoc schreeuwt het uit wanneer hij over de finish rijdt.

  Etixx-Quick Step is duidelijk goed op dreef in de Franse wedstrijden. Na twee overwinningen in de Ronde van de Provence heeft Petr Vakoc ook gezorgd voor een spurtoverwinning in de Classic Sud Ardèche.

  De Classic Sud Ardeche schotelde met 21 beklimmingen een pittig parcours voor. Enkele vrijbuiters voelden zich dan ook geroepen om snel op avontuur te trekken. Onder anderen beloftewereldkampioen Kevin Ledanois en Loïc Vliegen kozen het ruime sop.

  Maar lang duurde de eerste vlucht niet. Dan had de Noor Odd Christian Eiking meer succes. Hij hield zijn solo vol tot twintig kilometer voor de streep, maar moest dan toch het hoofd buigen voor het beukwerk van AG2R-La Mondiale en Etixx-Quick Step.

  Jan Bakelants probeerde met een ultieme poging nog een sprint te vermijden, maar toch reden ze met een vijftiental koplopers onder de rode vod. De Tsjech Petr Vakoc toonde zich ongenaakbaar in de spurt.

  Voor Vakoc is het eindelijk een beloning voor zijn sterke wedstrijden op Frans grondgebied.In de Tour du Haut-Var viel hij twee keer nipt naast het podium. In de Ronde van de Provence kroonde hij zich tot beste jongere.

  Vakoc: "Was er al heel dicht bij de laatste dagen"

  "Het was een zware en veeleisende wedstrijd. Maar het team heeft de vlucht perfect onder controle gehouden, waardoor ik energie kon sparen", zei Vakoc. "Ik probeerde aan te vallen, maar het kwam tot een sprint. Ik zette vroeg aan en hield de inspanning vol."

  "Ik was er heel dicht bij de laatste dagen, dus het doet deugd om eindelijk een zege te pakken. Dit is de allereerste keer dat ik kan winnen in de sprint."

  Uitslag Classic Sud Ardèche:

  1. Petr Vakoc (Tsj) in 4u52'51"
  2. Julien Simon (Fra) z.t.
  3. Olivier Pardini z.t.
  4. Pieter Serry z.t.
  5. Romain Bardet (Fra) z.t.
  6. Amaël Moinard (Fra) z.t.
  7. Jérôme Coppel (Fra) z.t.
  8. Adam Yates (GBr) z.t.
  9. Jan Bakelants z.t.
  10. Julian Arredondo (Spa) z.t.