• home
 • video
 • pas verschenen

  Bobsleevrouwen stranden op vierde plek in Wereldbeker

  Willemsen en Vercruyssen geraakten net niet op het podium.

  Bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen hebben beslag gelegd op de vijfde plaats in de afsluitende Wereldbekermanche in Königssee (Dui). Een medaille in de eindstand was net niet meer mogelijk.

  Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen moesten als eerste aan de bak en zorgden meteen voor een strakke richttijd: 51"09. Ze konden even genieten van de eerste plek, maar uiteindelijk stonden ze vijfde na de eerste heat.

  In de tweede heat miste het Belgische duo zijn start volledig. Met een sterk slot konden ze de schade beperken, maar hun eerste tijd scherper stellen was niet meer mogelijk. Met een totaaltijd van 1'42"48 moesten Willemsen en Vercruyssen vrede nemen met de vijfde plek.

  De overwinning in Königssee was voor het Amerikaanse duo Meyers Taylor/Jones. In de eindstand van de Wereldbeker kapen onze landgenoten net geen medaille weg. De eindzege is voor het Canadese duo Humphries/Lotholz.