• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische turners mogen toch nog hopen op olympisch ticket

  Jimmy Verbaeys is een grote kanshebber voor een selectie.

  Het Belgische mannenteam mag dan toch nog dromen van de Olympische Spelen. De gymnasten mogen deelnemen aan het testevent in Rio, waar nog vier tickets voor het grijpen liggen.

  Op het voorbije WK in Glasgow grepen de Belgische mannen met een zeventiende plek nipt naast een ticket voor het testevent. Enkel de teams die tussen plaatsen negen en zestien eindigden, krijgen op het testevent nog een ultieme kans om naar de Spelen te mogen.

  Maar het team van Wit-Rusland heeft nu forfait gegeven, waardoor de Belgen toch naar Rio mogen afzakken. "Een mooie wending na de ontgoocheling van de net niet-selectie in Glasgow", klinkt het bij GymFed. "Dit moet het Belgische mannenteam, dat de laatste jaren een duidelijke progressie heeft gemaakt, ongetwijfeld een boost geven."

  De mannen turnen hun wedstrijd op 16 april. Het Belgische meisjesteam wist zich tijdens het WK met een elfde plaats rechtstreeks te plaatsen en turnt op 17 april.