• home
 • video
 • pas verschenen

  Eendracht Aalst verliest carnavalsmatch met 0-5 wegens racisme

  Enkele fans van Eendracht Aalst gingen uit de bocht tegen Bornem.

  Het Sportcomité Amateurvoetbal heeft Eendracht Aalst een 0-5-forfaitnederlaag opgelegd. De thuisfans hadden in de match tegen Bornem met racistische gezangen de lijnrechter op de korrel genomen.

  De carnavalswedstrijd tussen Eendracht Aalst en Bornem van 5 februari werd acht minuten voor het einde bij een 2-4-stand stilgelegd door scheidsrechter Bram De Clercq.

  De ref had even daarvoor de match al eens stilgelegd omdat een groepje thuisfans assistent-scheidsrechter Ben Acha Bilal viseerden met racistische opmerkingen.

  De supporters gooiden volgens de gedupeerde lijnrechter ook met bekertjes bier naar hem. Toen dit gedrag ondanks de waarschuwingen van de ref niet ophielden, blies De Clercq de match af.

  Het Sportcomité Amateurvoetbal heeft vandaag beslist dat Eendracht Aalst deze match met 0-5 verliest. De derdeklasser moet ook 2.500 euro boete betalen (waarvan de helft voorwaardelijk). Als de fans zich het komende jaar nog eens misdragen, moet Aalst een match achter gesloten deuren spelen.

  Aalst distantieert zich op zijn website van de incidenten en roept zijn supporters op om "dergelijk wangedrag in de toekomst te vermijden" en de ploeg "op een positieve manier naar de eindronde te loodsen".