• home
 • video
 • pas verschenen

  Ding vindt 10.000 pond wel voldoende voor 147-break, maar verliest wel

  Ding verwent het publiek op de Welsh Open wel.

  De ene snookerspeler is de andere niet. Maandag weigerde Ronnie O'Sullivan op de Welsh Open een 147-break te potten omdat hij de premie daarvoor te laag vond. Ding Junhui liet het vandaag niet aan zijn hart komen en realiseerde de zesde mamimumbreak uit zijn carrière.

  In zijn kwartfinale tegen Neil Robertson potte Ding Junhui zijn maximumbreak in het zesde frame. Die prestatie levert de Chinees sowieso 10.000 pond (een kleine 13.000 euro) op. Daar kan nog een premie van 2.000 pond bijkomen als hij de enige speler wordt die dit jaar een maximumbreak lukt op de Welsh Open.

  Dat mogelijke extra geld heeft Ding te danken aan Ronnie O'Sullivan, die maandag bewust een 147-break liet liggen (zie "Lees ook"). 

  Een perfect zesde frame was voor Ding wel onvoldoende voor de overwinning. Neil Robertson won met 5-2. Toch was de match speciaal voor Ding. Het was de zesde 147-break uit zijn carrière. Alleen Ronnie O'Sullivan (13), Stephen Hendry (11) en John Higgins (7) doen beter.

  "Ik had al heel de week het gevoel dat dit zou gebeuren. Er was eerst de 146-break van O'Sullivan en er zijn ook zoveel goede spelers op dit toernooi. De opwinding en spanning in de zaal is altijd speciaal. Ik ben blij voor de fans en het toernooi dat het lukte", zei Ding.

  De 147-break van Ding Junhui tegen Neil Robertson