• home
 • video
 • pas verschenen

  Controverse rond aanstelling Broos, Milla maakt zich kwaad

  Hugo Broos zal de Kameroense pers moeten overtuigen van zijn kwaliteiten.

  Hugo Broos is vandaag officieel voorgesteld bij Kameroen. Toch heeft de pers moeite om zich te verzoenen met de "onbekende Broos". Roger Milla krijgt de wind van voren omdat hij de Belg opgedrongen zou hebben. Maar de levende legende bijt van zich af.

  De aanstelling van Hugo Broos bij Kameroen verliep blijkbaar niet zonder slag of stoot. De plaatselijke journalisten vielen uit de lucht toen Broos zonder boe of ba werd aangekondigd.

  Ze hadden immers gehoopt om een grote naam aan te trekken, terwijl Broos in de kranten in het beste geval als "een grote onbekende" wordt beschreven. Kwatongen maken dan weer gewag van een "man zonder persoonlijkheid" en "een loser".

  Meteen werd ook met een beschuldigende vinger naar Roger Milla gewezen. De Kameroense Voetballer van de Eeuw, bekend van het WK 1990 (foto), heeft nog altijd een serieuze vinger in de pap. In Kameroen leeft het idee dat Milla een speciale band heeft met België. In het verleden kwam hij immers steeds met Jean Thissen op de  proppen als kandidaat-bondscoach.

  Milla zelf ontkende de voorbije dagen met klem dat hij Broos heeft voorgedragen. "Ik had ook nog nooit van hem gehoord. Ik begrijp niet waarom mijn naam met hem geassocieerd wordt."

  Vandaag, op de officiële voorstelling van Broos, trok Milla feller van leer tegen de pers. "Jullie moeten oppassen, want ik kan razend worden. Ik ben geen wildeman zoals jullie. Ik ben een eerlijk man. Jullie zijn slecht opgevoed."

  Roger Milla maakt zich kwaad op de "wilde" journalisten