• home
 • video
 • pas verschenen

  Driedaagse De Panne snijdt de Muur van Geraardsbergen aan

  De Muur staat voor het eerst op het programma in de Driedaagse.

  De organisatie van de Driedaagse van De Panne-Koksijde heeft het parcours van de 40e editie voorgesteld. De Muur van Geraardsbergen wordt een scherprechter in de eerste rit. De organisatie wil ook graag promoveren tot de WorldTour.

  De Driedaagse De Panne-Koksijde vormt van 29 tot 31 maart de laatste voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen. Aan het parcours van de eerste etappe, waar traditioneel de basis voor het eindklassement wordt gelegd, is een beetje gesleuteld.

  Pretpark Plopsaland vormt het decor voor de start van de eerste rit, die eindigt in Zottegem. Tijdens de twee plaatselijke ronden van 48,8 kilometer worden de Berendries, Ten Bosse, de Muur van Geraardsbergen en de Klemhoutstraat aangesneden.

  "Wij doen dus voor het eerst in ons bestaan, en dat tijdens onze 40e jubileumeditie, de mythische beklimming van de Muur van Geraardsbergen aan", legt koersdirecteur Jurgen Van De Walle uit.

  "Deze ingreep moet onze openingsetappe nog meer uitstraling en spankracht geven. De resterende kilometers tot aan de finish na de Muur lopen over golvende wegen."

  "WorldTour? Slaagkans is groot, financieel geen probleem"

  Bruno Dequeecker is de nieuwe voorzitter van het organiserende comité. "We hebben nog steeds veel ambitie", zegt Dequeecker.

  "Er is dit jaar de verhuis van onze startlocatie naar Plopsaland. Maar bovenal deden wij de aanvraag om met onze rittenkoers te promoveren naar de WorldTour."

  "We hebben van de UCI altijd een positief rapport gehad. Onze slaagkans is dus groot, financieel is er geen enkel probleem."