• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda: "Ik denk niet aan het EK, mijn kans komt nog"

  Musonda (18) focust zich voorlopig enkel op Betis.

  Bij Betis wordt Charly Musonda al handen op gedragen, maar de jonge Belg blijft nuchter. "De Rode Duivels? België heeft een grootse selectie", zegt Musonda. "Ik concentreer me voorlopig enkel op Betis."

  Charly Musonda Junior (18) is "hot" in Spanje. Na zijn wervelende start bij Betis Sevilla heeft hij de harten van alle fans veroverd. Maar Musonda blijft met beide voetjes op de grond.

  "Het is maar voetbal", relativeert Musonda zijn prestaties bij de Andalusische krant Estadio Deportivo. "Er zijn belangrijkere dingen in het leven. Ik ben hier in Sevilla om te spelen, om gelukkig te zijn."

  "Of ik hoop op een plekje in de Belgische EK-selectie? Momenteel ben ik daar niet mee bezig. België heeft een grootse selectie en staat op nummer één op de FIFA-ranking. Misschien komt mijn kans nog in de toekomst. Maar voorlopig denk ik dus niet aan de Rode Duivels."

  "Ik wil me nu enkel concentreren op Betis en genieten van dit avontuur. Het is het heden dat telt, we zien wel wat de toekomst brengt."

  Musonda: "Heb veel geleerd van Mourinho"

  Musonda - die onder Mourinho nooit een kans kreeg in de A-ploeg van Chelsea - stak ten slotte nog een pluim op de hoed van de Portugees. "Mourinho is een winnaar. Ik heb veel geleerd van hem."

  VIDEO: Musonda maakt zijn eerste profgoal