• home
 • video
 • pas verschenen

  Desalle breekt ellepijp en mist eerste races van WK

  Desalle, toen Suzuki nu Kawasaki, onderging vorig jaar twee schouderoperaties.

  Pech blijft Clément Desalle achtervolgen. De Belgische motorcrosser van Kawasaki brak zondag bij een val in de internationale meeting van Valence de ellepijp in zijn linkerarm en is een maand out. Het WK 2016 begint op 27 februari. Desalle laat alvast de eerste twee races, in Qatar en in Thailand (6 maart), schieten.

  De 26-jarige Desalle was titelverdediger in Valence en schreef ook dit jaar de eerste twee MX1-manches op zijn naam in de prestigieuze Franse WK-repetitie. Maar daarna liep het mis: hij kwam onzacht neer na een jump en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wees onderzoek een gebroken ellepijp uit, die hem vier à vijf weken inactiviteit kost.

  Desalle blijft zo in de hoek waar de klappen vallen: vorig seizoen ging hij in juni en in augustus onder het mes voor een schouderoperatie. Zo kon hij zijn WK-kansen niet naar behoren verdedigen. In 2015 stond onze landgenoot even aan de WK-leiding, maar hij zou door zijn blessures pas tiende worden.

  Van 2009 tot en met 2014 stond hij altijd op het WK-podium op het einde van het seizoen: hij was al drie keer derde en drie keer tweede.

  Desalle maakte in het tussenseizoen de overstap van Suzuki naar Kawasaki. Dat kende nog met een tweede rijder pech, want Jordi Tixier laat ook verstek gaan voor Qatar en Thailand. De Fransman moet weer geopereerd worden aan zijn rechterpols.