• home
 • video
 • pas verschenen

  Waeytens: "Ben ervan overtuigd dat ik een goed voorjaar zal rijden"

  Waeytens stoomt zich in Qatar klaar voor het voorjaar.

  Nu John Degenkolb normaal gezien het hele voorjaar aan zijn neus ziet voorbijgaan, schuift Zico Waeytens op in de pikorde bij Giant-Alpecin. "Maar verwacht niet dat ik meespeel voor winst in de Ronde", blijft Waeytens nuchter.

  Waeytens: "In Harelbeke en Wevelgem kan ik hoog eindigen"

  Zico Waeytens (24) vervulde vorig seizoen een sleutelrol voor kopman John Degenkolb, die drie weken geleden onderuit gereden werd op stage.

  "Of ik de rol van John Degenkolb dit voorjaar zal overnemen? Het is moeilijk om iemand als John te vervangen", vertelt Waeytens aan Sporza.

  "Binnen de ploeg moeten we nog overleggen wie onze man wordt in het voorjaar. Maar ik voel me alvast goed. Ik heb een goede winter achter de rug en ik ben fysiek in orde. Ik ben ervan overtuigd dat ik een goed voorjaar zal rijden."

  "Maar je kan niet verwachten dat ik plots meespeel voor winst in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Het is wel realistisch dat ik hoog kan eindigen in koersen zoals Harelbeke en Gent-Wevelgem."

  "Ik heb John een Vlaamse leeuw opgestuurd"

  Waeytens heeft nog veel contact met de onfortuinlijke Degenkolb, met wie het heel goed klikt. "Ik hoor John bijna elke dag", vertelt Waeytens.

  "In de eerste dagen na het ongeval ging het er vaak emotioneel aan toe. Maar nu zit het mentaal goed bij John. Hopelijk herstelt hij ook lichamelijk snel."

  "John en ik hebben een goede band. We zijn al thuis geweest bij elkaar. Enkele dagen voor het ongeval hebben John en ik nog samen Parijs-Roubaix verkend."

  "John is toen blijven slapen in mijn jongenskamer van vroeger. Er hing een Vlaamse leeuw, die hij heel mooi vond. Ik heb hem de leeuw opgestuurd om hem mentaal wat te steunen. John houdt gewoon van Vlaanderen, van de fans en de sfeer."