• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal verkent Vlaamse klassiekers: "Zeer interessant"

  Lotto-Soudal in de Vlaamse Ardennen.

  Ruim twee weken voor de eerste koers op Belgische bodem heeft Lotto-Soudal enkele klassiekers al eens onder de loep genomen. Woensdag verkende de Belgische ploeg de Ronde van Vlaanderen, vandaag stond de Omloop Het Nieuwsblad op het programma.

  Lotto-Soudal organiseerde gisteren en vandaag een kleine stage in de Vlaamse Ardennen, waar de hellingen en kasseistroken van enkele klassiekers verkend werden.

  Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Tiesj Benoot, Stig Broeckx, André Greipel (Dui) en nieuwkomer Jelle Wallays gingen gisteren een kijkje nemen op het parcours van de Ronde van Vlaanderen (3 april).

  "We hebben woensdag een tocht van bijna 200 kilometer afgewerkt", legt ploegleider Frederik Willems uit. "Vanaf de Eikenberg, de derde helling tijdens de Ronde, kwamen we op het parcours en werkten we de gekende lussen naar de aankomst in Oudenaarde af."

  "Vandaag lag de nadruk op de verkenning van de openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari). Het was een ideale gelegenheid voor de renners om twee dagen dat kasseigevoel te hebben."

  "We werkten vandaag zo'n 120 kilometer af met de nadruk op de lus rond de Haaghoek en de Kaperij. Het stuk tussen Zottegem en Zwalm lag er heel slecht bij. Daarom ook was deze verkenning zeer interessant."

  "Binnenkort zwerven de renners weer uit naar de Ruta Del Sol en de Ronde van de Algarve en dan is het kort dag tot de eerste koers in eigen land. Vanochtend was het wat fris, maar voor de rest waren de weersomstandigheden perfect. Wij kenden dan ook geen enkel probleem."

  Fotoreeks: