• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Herygers: "Eindelijk crossweer!"

  Zo ligt het Franse WB-parcours er voor zondag bij.

  Zondag staat in Lignières-en-Berry de zesde Wereldbekermanche op het menu. Ook voor onze cocommentator Paul Herygers is de Franse veldrit onontgonnen terrein. Hij haalt wel zijn hartje op bij dit weer.

  "Tranen Nys"

  "Hier hebben we op zitten wachten. Eindelijk crossweer", lacht Paul Herygers (foto). "Nys zal tranen in de ogen krijgen. Zondag zal het pittig en vettig zijn."

  Met zondag heeft Herygers het over de Wereldbekermanche van Lignières-en-Berry, diep in Frankrijk. "Ook voor mij is dat onontgonnen terrein. Ik zal net als de renners zondagochtend een eerste keer kennismaken met het parcours. Ik heb gehoord dat het licht golvend is."

  De meeste renners, op Wout van Aert na, rijden zaterdag nog de Kasteelcross in Zonnebeke en komen pas laat in het Franse dorpje aan. "Dat hoeft geen nadeel te zijn. Je kan vooraf 50 keer over een parcours rijden, de omstandigheden veranderen toch."

  "Beetje saai"

  Zondag crossen de veldrijders in een weide achter een hippodroom. "Franse parcoursen pik je er zo uit", weet Paul Herygers. "Het zijn mooie omlopen, proper en professioneel gebouwd. Dat maakt het een beetje saai. Je rijdt er op brede stroken, meestal zonder zandbakken. Er is ruimte zat."

  Maak kennis met het WB-parcours in Lignières-en-Berry:

  "Van Aert op cruisecontrol"

  Lignières-en-Berry is het decor voor de voorlaatste wedstrijd dit Wereldbekerseizoen. Wout van Aert voert het klassement aan. 

  "Hij kan op cruisecontrol rijden", stelt Paul Herygers. "Hij hoeft ook niet aanvallend te rijden."

  "Van Aert kan het economisch aanpakken. Dat mag je hem ook niet kwalijk nemen. Hij kan niet overal als een leeuw te keer gaan. Anders stond hij ook aan de start in Bredene, Leuven en Zonnebeke."

  "Vergeet niet dat hij nog maar 21 is. En over twee weken staat het wereldkampioenschap in Heusden-Zolder op het programma."

  Ruime samenvatting op Eén

  Kijk zondag om 17.15u op Eén naar een ruime samenvatting van de Franse Wereldbekerwedstrijd. Michel Wuyts en Paul Herygers verzorgen het commentaar vanuit Lignières, zo'n 300 kilometer ten zuiden van Parijs.

  Op onze website kan u om 15u terecht voor een liveverslag.